Ik ben Rob Hubert. Geboren en getogen in Haarlem en woon daar 60 jaar met veel plezier. Ik ben opgegroeid in Haarlem-Noord en wij woonden aan de rand van Haarlem. Ik denk dat ik een jaar of 12-13 was toen ik voor het eerst met wat vrienden naar het buitenbad Velserend ging. We reden iedere keer langs de Ruïne van Brederode en dit was ook regelmatig een tussenstop heen en terug. Ik heb daar vele uren rondgelopen en was gefascineerd door de omvang en grote. Ik heb toen veel over de Ruïne en zijn bewoners gelezen, maar toen ik wat ouder werd verloor dat mijn interesse en hield ik me bezig met veel andere dingen.

In 1982 trouwde ik en kwam, via mijn schoonouders, in contact met iemand die stamboomonderzoek deed. Het duurde niet lang of het virus had mij ook te pakken. Na mijn eigen stamboomonderzoek ben ik ook met die van mijn vrouw bezig geweest en toen kwam toch weer mijn jeugdherinnering naar boven, de Ruïne van Brederode en zijn bewoners. Ik ben me hier weer in gaan verdiepen en doe dat nog steeds.

Naast mijn website met vele andere genealogieën heb ik deze website gemaakt om een stukje geschiedenis over het (hoog)adellijke geslacht van Brederode een plaats te geven. Op de website vindt u veel nakomelingen van dit geslacht, maar ook de nakomelingen (voor zover ik deze heb) van Karel de Grote. Via het huwelijk Willem van Brederode x Hildegonde van Voorne loopt er via Hildegonde een lijn naar Karel de Grote.

Rob Hubert, Haarlem